Land Rover koncernen satsede stort, da man brød alle tidligere design filosofier og præsenterede Range Rover Evoque – men det blev måske en af de største succeser i selskabets historie. På 18 måneder er der solgt 170.000 biler.

Off roadernes konge er Range Rover altid blevet kaldt – og selv om måske er møntet på den store Range Rover, så er køreegenskaberne i Evoque også fantastiske – både on road og off road.

Ejes af indiske Tata
At fabrikken i dag ejes af indiske Tata har ifølge fabrikken selv betydet, at der er sat mange penge af til nye modeller – bl.a. 2014 modellen af Evoque, som allerede er til salg herhjemme her i begyndelsen af december til priser som Van på 413.152 kroner plus moms.

Den nye udgave er opgraderet i forhold til forgængeren med mere avanceret teknologi og mere økonomisk.

Blandt nyhederne er bl.a. et 9-trins automatgear. Gearkassen er blandt verdens første til personbiler. Gearets reaktionstid er reduceret til absolut minimum og det nye gearskifteprogram matcher ubemærket gearet til kørestilen, hvilket betyder bedre komfort og bedre ydelse.

11,4 pct. lavere forbrug
Den nye teknik nedbringer brændstofforbruget med 11,4 procent og nedsætter CO2 udledningen med  9,5 procent. En af nyhederne på tekniksiden er desuden verdens første “on demand” firehjulstræk.

Systemet, der øger bilens smidighed og nedsætter brændstofforbruget, slår firehjulstrækket fra ved stabil kørsel ved en hastighed over 35 km i timen. Firehjulstrækket bliver automatisk slået til, hvis systemet registrerer, at der er behov for det.

Genkender vejskilte
I den nye model er der også to nye parkeringssystemer, der letter parkeringen – både i parallelparkering og i almindelige parkeringsbåse. Dertil kommer teknik, som advarer mod modkørende trafik, kan genkende og registrere vejskilte samt advarer, når man forlader sin vejbane (lane departure warning eller linjevogter).

Designet er dog grundlæggende det samme som hidtil – men der kan vælges forskellige designelementer, flere typer fælge og nye farvemuligheder for interiør.

Range Rover Evoque 2014 fås hos de danske forhandlere i Aarhus, Birkerød og Kalundborg. Prisforskellen op til hvide nummerplader er knap 300.000 kroner eksklusive moms – eller knap 200.000 inklusive moms. Så er der penge at spare, hvis man kan undvære bagsædet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk