Den meget succesfulde Dacia Dokker varebil synger på sidste vers – i løbet af 2021 stopper salget af bilen – i hvertfald i det vestlige Europa.

Det sker, når Renault lancerer en helt ny Kangoo varebil – her skal en ny basisudgave med betegnelsen Express erstatter Dokker.

Fortsætter måske i tredjelande

”Jeg ved ikke helt, om man stopper produktionen af Dacia Dokker i Rumænien – eller om den fortsat skal sælges i tredjelande og i det østlige Europa. Den skal i hvert fald ikke markedsføres i det vestlige Europa – inklusive Danmark – når den nye Renault Kangoo Express lanceres i 2021,” siger pressechef for Dacia og Renault i Danmark, Søren Hyltoft.

Formentlig mener Renaults ledelse, at Dokkers succes er en hindring for salget af den kommende Kangoo model. At Dokker vil kanibalisere Kangoo.

 Markedsleder herhjemme

Det var også årsagen til, at Dokker kom lidt sent i gang herhjemme for et par år siden. Men siden da har den været markedsleder for mindre varebiler – og også klaret sig bedre end Kangoo og Mercedes’ søstermodel Citan.

Dokker har også drivline fælles med Kangoo – men hvor Kangoo fås i flere højder og længder, findes Dokker kun i én udgave, som dog opfylder mange erhvervsvirksomheders transportbehov – bl.a. håndværkere.

Lige nu til nedsat pris

Lige nu har importøren tillige sat prisen ned på Dokker – i lighed med prisen på andre Dacia bilmodeller så som Duster.

Dacia Dokkerl med 3.3 kubikmeter lastrum kan nu fås helt ned til 87.350 kroner eksklusive moms.

Det drejer sig endda for modellen med aircondition, skydedør, parkeringssensor og bakkamera. En lav pris for varevognen, der har en 95 hk dieselmotor.

Stadig mange produktionspladser

”Dacia Dokker synger måske på sidste vers. Næste år får vi Renault Express, der erstatter Dacia Dokker, men vi har fået masser af produktionspladser, så derfor intensiverer vi nu salgsindsatsen, og sætter priserne ned på Dacia Dokker”, siger Søren Hyltoft.

Han oplyser, at der i Danmark er solgt 3.848 Dacia Dokker som varevogn siden introduktionen i 2015.

Det samlede antal solgte Dacia biler i Danmark ligger lige omkring 25.000 enheder, oplyser Hyltoft.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk