Recharge City hedder en ny bydel med lastbiler I fokus, som i marts åbner ud til motorvejen syd for Horsens.

Recharge City er et storstilet projektbyggeri, der bl.a. vil indeholde et 270.000 kvadratmeter stort rastepladsområde med indhegnet parkering til lastbiler – og som navnet på byen antyder også med lademuligheder for lastbiler.

Der vil være plads til 450 lastbiler i Recharge Citys 24-timers overvågede parkeringsområde, hvilket gør det til Europas første og største EU-platincertificerede parkeringsplads.

Ved afkørsel 57 Horsens Syd

Beliggenheden ved afkørsel 57 Horsens Syd er en af de travleste strækninger i Danmark med 60.000 køretøjer, der passerer hver dag.

Blandt lejerne bliver Scania Danmark, som får 600 kvadratmeter kontor- og undervisningslokaler. Man vil bl.a. samle al Scania Academy undervisning af mekanikere og servicefolk.

Scania Danmark har gennem et års tid kigget efter nye lokaler til tekniske efteruddannelser af Scania Danmarks mekanikere.

Bedre plads hos Scania Horsens

”Når vi rykker til Recharge City frigør det plads til Scania Horsens, der har brug for de værkstedsbaner, vi i Academy bruger til undervisning,” fortæller Johnny Pedersen, teknisk chef for servicemarked i Scania Danmark.

Også Scania Driver Academy – der står for blandt andet EU-efteruddannelse og ADR-kursus til chauffører og vognmænd – får mulighed for at åbne op for flere kursister fra det jyske med de nye lokaler i Recharge City.

Samme niveau som i Ishøj

”Det bliver godt. Det er vi enormt glade for, så vi kan tilbyde de jyske chauffører og vognmænd samme høje niveau af EU-efteruddannelse og ADR-kursus som til vores sjællandske kursister,” siger Thomas Skov Rasmussen, der er chef for Scania Driver Academy.

Scania Academy har godt 500 mekanikere og servicefolk igennem efteruddannelse årligt.

Scania Driver Academy forventer at have flere end 1.000 kursister på EU-efteruddannelse og ADR-kursus i løbet af 2024 – fordelt på Ishøj, Kolding, Esbjerg og Horsens. Kurserne udbydes som AMU-kurser.

Levering af nye lastbiler

Det er også ambitionen, at der – i forbindelse med de nye Scania-faciliteter i Recharge City – bliver et område dedikeret til levering af de mange nye biler, hvor Driver Academy er med inde over og står for den detaljerede gennemgang af bilen sammen med chauffør og vognmand.

Der har fra begyndelsen været en vision om at skabe en ”full service”-oplevelse i Recharge City for både mennesker og køretøjer.

Fremtidens rasteplads

”At Scania Academy og Driver Academy nu bliver en del af Recharge City, er med til at gøre den vision til virkelighed. Derfor er vi utroligt glade for samarbejdet og ser frem til, at Scania kan tiltrække folk fra transportbranchen til fremtidens rasteplads,” fortæller projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig.

I den nye bydel kommer der ogsået hotel, restauranter, kontorer, værksteder – og opladningsmuligheder til både el-lastbiler og personbiler.

Ud over Scania er der indgået aftaler med Circle K, Zleep Hotels, MegaWash, Carl’s Jr. og Café Gnist

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk