Hvad vi stadig diskuterer, når det gælder fælles lademuligheder for personbiler – også kaldet rooming – har Scania helt styr på, når det gælder opladning af deres kunders lastbiler.

For med den nye service ”Scania Charging Access” tilbydes praktisk opladning undervejs i 12 lande med forudsigelige priser, minimal administration og et ekspanderende og lastbiltilpasset ladenetværk.

Tidligere i år blev Scania Charging Access-tjenesten lanceret, og den er nu åben for kunderne.

Én samlet faktura fra Scania

Tjenesten giver adgang til et europæisk ladenetværk i 12 lande med ladepunkter rangeret efter, hvor velegnede de er til lastbiler.

Uafhængigt af, hvem der drifter de mange ladepunkter i netværket, får kunden kun én samlet faktura fra Scania.

Tjenesten er tilgængelig uden tilmelding eller månedlige gebyrer – og kunden betaler kun en forudsigelig pris, når ydelsen benyttes.

Adgang via Scania App’s

At eje mindst én (elektrisk) Scania uanset type er faktisk det eneste krav for at få adgang til Scania Charging Access.

Adgang til tjenesten fås via Scania Driver App eller på My Scania. Her kan ladepunkter i netværket i Europa, der er vurderet manuelt af Scania, og resultatet – altså hvor velegnede de er til lastbiler og busser samt deres tilgængelighed – ses.

Scania Sharing Access er primært designet til opladning langs kundernes ruter.

Fjerne al bøvl

”Scanias mission er at muliggøre og forenkle ægte elektrificering ved at fjerne alt fra rækkevidde-angst til administrativt bøvl fra ligningen og tilbyde ladepunkter, der opfylder kravene til lastbilopladning,” siger Magnus Höglund, der er Head of Charging Solutions hos Scania.

Fabrikken vurderer og rangerer alle eksisterende ladepunkter manuelt, både dem til tunge køretøjer og dem til personbiler.

Tror på hurtig vækst

”Dette hjælper os med at identificere dem, der vil være til gavn for vores kunder, indtil infrastrukturen er udbygget med et betydeligt større antal i et omfattende netværk, der udelukkende er dedikeret til tunge køretøjer,” siger Höglund.

Selv om selve ladenetværket for lastbiler og busser er begrænset til at begynde med, forudser Magnus Höglund en hurtig vækst.

Tilføjer løbende ladeoperatører

”Netværket vil løbende blive udbygget i løbet af 2024 og frem, når ladeoperatører som Milence og andre er kommet op i fart,” udtaler han.

Ved at bruge Scania Driver App eller My Scania kan ladepunkter, der af Scania er rangeret som klar og velegnet til lastbiler, samt deres tilgængelighed, identificeres.

”Vi tilføjer løbende både nye funktionaliteter og flere ladeoperatører til tjenesten,” tilføjer Höglund.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk