Nye og små trafikanter og store lastbiler kan være en farlige kombination. Men det vil en kampagne om trafiksikkerhed, lastbiler og varetransport prøve at ændre.

Kampagne hedder Lastbilkaravanen. Den blev indledt mandag på Frederiksberg og i dag var den i Stensved ved Vordingborg.

Hovedpensonen er Magda, som også er hovedfiguren i børnebogen Brumbassen. Hun synger og danser med børnene, så de på en sjov måde kunne lære om trafiksikkerhed.

Gør børn mere trygge
I sangene synger Magda, at “Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over” og “Bliv bag ved lastbilen”. Og det er også budskabet i Lastbilkaravanen.

Målet med Lastbilkaravanen er, at eleverne bliver mere trygge ved at være ude i trafikken og ved, hvordan de skal opføre sig, når de møder en lastbil.

Magda giver tre råd til eleverne:
Første råd: Inden eleverne drøner ud i trafikken, skal de have gule refleksveste på. Derfor deler hun også refleksveste ud til alle elever, som Lastbilkaravanen besøger.

Råd nummer to er til de cyklister, der holder ved siden af en lastbil, der skal svinge til højre. Hun opfordrer alle eleverne til at vinke til chaufføren og på den måde få øjenkontakt til manden bag rattet.

Det sidste råd er, at eleverne skal blive bag ved lastbilen.

Bliv bag lastbilerne
“Jeg siger til eleverne, at hvis det er for meget at huske på tre råd, så skal de bare huske på ét. Og det er, at de skal blive bag ved lastbilerne”, siger Magda, der i virkeligheden hedder Marianne Lewandowski og er sanger og skuespiller.

Eleverne får lov til at kravle op i lastbilerne, sidde bag rattet samt at tjekke de blinde vinkler ud.
Ordensmagten er med i kampagnen. Færdselspolitiet laver et morgentjek af bilisterne rundt omkring skolen, mens eleverne deler friske rundstykker ud til de lovlydige trafikanter. SSP fortæller om, hvilket udstyr der skal være på en cykel, og er også med til at gennemgå elevernes cykler for at se, om de lever op til kravene.

ITD’s medlemmer er også med i Lastbilkaravanen. Det er nemlig deres lastbiler, der besøger skolerne.
Lastbilkaravanen besøger syv skoler i hele landet. Efter Sjælland går turen til Fyn og Jylland.

I efteråret besøger Lastbilkaravanen fra i morgen følgende skoler:
•    Onsdag den 1/10 Ejerlykkeskolen, Odense – Poul Schou A/S
•    Torsdag den 2/10 Sct. Michael Skole, Kolding – H. Daugaard
•    Fredag den 3/10 Samsøgade Skole, Aarhus – Gert Jakobsen Transport
•    Mandag den 6/10 Søndre Skole, Viborg – Rene Rafn Jensen
•    Tirsdag den 7/10 Aabybroskole, Aabybro – PK Transport Serritslev

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk