50 danskere står i dag forundret over, at deres bestilling på en Suzuki Vitara eller S-Cross Van ikke kan blive effektueret. Bilerne er på vej hjem – men kan ikke blive indregistreret som gulpladebiler. Beslutningen fra Japan og Suzukis europæiske hovedkontor i Belgien blev taget sidste onsdag – og var gældende med det samme.

Ifølge fabrikken skulle det være en ny EU forordning, der ikke tillader, at en personbil (officielt kaldet M1) bliver bygget om til en varebil (N1). Og fabrikken vil ikke høre tale om, at en dansk forordning netop tillader denne ombygning.

Salget er gået godt
Hos importøren i Køge er man fortvivlet, for salget gik godt – med op mod 100 solgte enheder til dato – hvor salget af Vitara Van først begyndte i forsommeren – og man kunne endda håbe på at sælge 4-500 gulplade-biler om året.

Hos den danske importør forstår man ingenting – og selv om man har været nødt til at meddele forhandlerne, at salget skal stoppe – og har taget modellerne af hjemmesider og tilhørende prislister – så har man ikke helt opgivet håbet.

Vil ikke give op
”Vi vil selvfølgelig fortsætte dialogen med fabrikken for at få ændret beslutningen igen,” siger John Mogensen, pressechef hos Suzuki Bilimport Danmark A/S.

Den tidligere Vitara var før 2007 i en årrække faktisk Danmarks mest solgte gulpladebil – til stor glæde for både fabrik, importør og kunder.

Det pudsige er, at alle borgere i Danmark kan købe en bil uden afgift og få bygget den om. Den skal blot opfylde bestemmelserne for målene i varerummet på 120 cm x 60 cm – og klare et syn.

Det kan lade sig gøre
Så spidsfindige Vitara fans kan måske aftale med den lokale forhandler, at de køber en bil uden afgift – og så selv får bygget den om eksempelvis hos Dansk Autologik i Vamdrup og Ringsted, som i forvejen har bygget Vitara og S-Cross om indtil nu.

Et eksempel er Opel Insignia, som fabrikken i Tyskland ikke har godkendt som Van, fordi den som Van ikke har passeret en crashtest hos Dahl Engineering i Thisted, som har testet f.eks. Zafira og Meriva. Men enkelte private har selv fået arrangeret en opbygning.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk