Vognmandsforretningen Mollerup Mølle i Nykøbing Mors har investeret i et nyt syv-akslet vogntog til transport af korn- og foderstoffer i primært Nord- og Midtjylland.

Der er tale om den nye generation Scania R 580 – opbygget som tre-akslet forvogn i akselkonfigurationen A6x2/4, der lige som den 4-akslede påhængsvogn er opbygget med tank af VM Tarm a/s.

Det nye vogntog er indregistreret til 56 tons vogntogsvægt og erstatter et 10 år gammelt 6-akslet vogntog på 50 tons vogntogsvægt.

20 pct. længere på literen

På trods af den seks tons højere vogntogsvægt og dermed markant højere nyttelast har Mollerup Mølle allerede erfaret, at det nye vogntog kører cirka 20 procent længere på literen end det gamle.

Med en årlig kørestrækning på cirka 80.000 km giver det en årlig besparelse på 8-9.000 liter dieselolie på trods af, at nyttelasten er forøget med næsten 20 procent.

Drivlinen er en 16,4 liters V8 på 580 hk og et moment på 2.950 Nm, der er en 12+2 trins GRSO905 gearkasse med integreret overgear, fuldautomatisk Opticruise gearskifte samt enkeltreduceret R885-bagtøj med 3,64:1 i udveksling.

God komfort til chaufføren

Førerhus er af typen CR20H med højt tag. Premium læderstole med ventilation, stort Premium lydanlæg med integreret navigation, fire-punkt luftaffjedring og LED forlygter.

Chassiset er fuldt luftaffjedret på alle tre aksler, og der er styrbar støtteaksel bag trækakslen. Der er 700 liter dieseltank og 80 liter AdBlue-tank. Endelig er der valgt VBG træktøj.

Når det gælder tankopbygningen fra VM Tarm er der  i forvognen fire rum på 28 kubikmeter. På påhængsvognen er der seks rum på 39,2 kubikmeter. Begge tanke er monteret med melanlæg og dobbelt gangbro. Anlægget er monteret med fem tommer Hibon blæser, der er indbygget i et skab på forvognen.

Fra Stiholt i Thisted

Påhængsvognen kører på fire ni-tons SAF-aksler. Forvognens egenvægt er 12.800 kg. og påhængsvognens egenvægt er 6.580 kg. Samlet nyttelast ved 56 tons vogntogsvægt er på 36.620 kg.

Den nye Scania R 580 er leveret til Mollerup Mølle af lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted, der efter opbygning hos VM Tarm også har stået for klargøring og levering af det komplette vogntog.
Det er også Stiholt i Thisted, der skal servicere vogntoget på en reparationsaftale de kommende otte år.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk