Den nye Qashqai og den nye Micra har begge fået Nissans seneste DNA-løft med såkaldt ”V-Motion” kølergrill og signatur LED-kørelys i stedet for enkelt-dioder. Nu har Nissan så opdateret deres største SUV X-Trail med samme design fortil. Bagtil er der kommet LED-lygter og kabinen er løftet kvalitetsmæssigt.

X-Trail blev nedjusteret fra en ægte off-roader, da den nye Qashqai kom på markedet, hvor den lange +2 udgave forsvandt. Her skulle X-Trail passe ind, for den kunne fås med de syv sæder, som +2 havde.

X-Trail fås også med fuld LED lys fortil inklusive kurvelys og firkantede tågelygter, og der er nyt fælgdesign.

Bedre kvalitet i kabinen

I kabinen er der kommet et nyt rat med flad bund, som er på mode i dag. Samtidig er der bedre overskuelighed til instrumenter. Varme i rattet er også en mulighed.

Der er anvendte ny materialer i hele kabinen – også på sæderne, hvor læderet er af en bedre kvalitet. For første gang er sædevarme nu tilgængelig til både for- og bagsæder. Der kan også bestilles et avanceret BOSE audio-anlæg.

Digital radio (DAB) er nu standardudstyr, og NissanConnect navigationssystemet med touchscreen har et smart nyt brugerinterface, der er opbygget som apps.

Næsten 2.000 liter varerum

Der er fortsat god plads inden døre og god aflæggeplads. I Van udgaven nærmer bilen sig et varerum på tæt på 2.000 liter.

Nissan er også fremme i skoene, når det gælder selvkørende biler – og allerede fra 2018 kan X-Trail fås med den selvkørende teknologi ProPILOT, som overtager styring, acceleration og opbremsning i en enkelt vognbane på motorveje i tæt trafik og ved kørsel med høj hastighed.

Det er et af de Nissan Intelligent Mobility-systemer, der er nye i X-Trail. Af øvrige kan nævnes intelligent nødbremse med registrering af fodgængere og Rear Cross Traffic Alert. Hvis føreren forsøger at bakke, mens systemet registrerer en bil, der nærmer sig, advarer systemet føreren med en meddelelse og en advarselslyd.

Topmodel med 177 hk diesel

De tre motorer til X-Trail er de samme som før – inklusive den 2,0-liters dieselmotor med 177 hk, som kom til Danmark her i år.

Samlet er der én benzinmotor og flere dieselmotorer at vælge imellem, 6-trins manuel gearkasse eller automatisk CVT XTronic-gearkasse, for- eller firehjulstræk samt fem eller syv sæder.

Benzinmotoren yder 163 hk (kun manuel og forhjulstræk) – og dieselmotorerne uýder 130- eller 177 hk.

Verdens SUV nummer ét

Inklusive i USA, hvor X-Trail sælges under navnet Rogue, er der solgt over 3,7 millioner eksemplarer af bilen siden den første generation blev lanceret i år 2000. Heriblandt næsten en halv million biler i Europa.

Siden tredje generation af bilen blev lanceret i 2014, er der solgt ca. 115.000 eksemplarer i Europa, og efterspørgslen er steget markant år for år. Salget blev fordoblet fra 2014 til 2015, og den samlede salgsvolumen voksede med yderligere 40 procent det efterfølgende år.

I regnskabsåret 2016 var X-Trail (inkl. Rogue) ifølge Nissan verdens mest populære SUV med 766.000 solgte biler.

51 X-Trail Van i 2016

I 2016 blev der solgt 51 X-Trail Van mod 69 året før. I årets første fire måneder i år er der solgt 19 X-Trail Van – det samme tal som i samme periode året før. Den nye Nissan X-Trail kommer til salg i Danmark fra efteråret 2017. Priserne kendes ikke.

Den nye X-Trail har verdenspremiere i forbindelse med Champions League finalen i fodbold i walisiske Cardiff i morgen lørdag.

Champions League sponsor siden 2015

Nissan er eneste bil-sponsor for Champions League siden 2015, hvor finalen blev spillet i Berlin med Barcelona som vinder over Juventus. I fjor var finalen i Milano mellem Real Madrid og Atletico Madrid med resultatet 5-3 efter forlænget spilletid og straffespark (den ordinære kamp sluttede 1-1) I år mødes Juventus med Real Madrid.

Før 2015 var Ford Motor Co. bilsponsor for CL.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk