Mercedes-Benz fejrede premiere på den nye og langt sikrere Actros generation på Transport 2019 i Herning – uden sidespejle og med nyt køreassistent-system.

Måske ligner den nye Actros i femte generation den gamle Actros til forveksling – men tyskerne har virkelig spidset blyanten denne gang.

Ikke mindst på det sikkerhedsmæssige er der sket en masse – med Active Drive Assist, et avanceret køreassistent-system.

MirrorCam

På Transport 2019 flokkedes de besøgende om de nye Actros lastbiler, hvor spejlløsningen var afløst af kameraløsningen – kaldet MirrosCam. Ikke alene sparer man brændstof på grund af mindre vindmodstand – udsynet er også bedre uden de store spejlordninger.

Merprisen for MirrorCam er kun 4.000 kroner – men med det bedre udsyn og bedre økonomi en nyhed, som de fleste kan forstå. I kabinen ser man i stedet for i store monitorer, der også viser udsynet ned langt siden på køretøjet ved svingning.

Nødbremse

Active Drive Assist hjælper chaufføren til at holde afstand til de forankørende køretøjer – samt at holde kursen i vejbanen.

Til alt dette hjælpes med af den nye Active Break Assist 5, der hjælper chaufføren med en fuld opbremsning i forbindelse med andre trafikanter, der kommer på tværs.

Multimedie-system

Samtidig har den nye Actros fået multimediesystem med to skærme foran føreren – en primær og sekundær skærm.

Her kan man hente alle oplysninger om køretøjets velbefindende – samt om klima, navigation og telefon. Alt styres enkelt fra rattet med dets kontrol-knapper.

De nye Actros kan leveres herhjemme fra 1. juni.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk