Det koreanske bilmærke Ssangyong har været markedsført herhjemme over flere omgange siden første optræden i 1997 – importeret af Nic. Christiansen gruppen – men med skiftende succes.

Den jyske bilkoncern opgav Ssangyong i 2021 – dengang med familiebilen Luvi som nyeste model, men mange vil huske modeller som Rexton, Korando, Actyon Sport pick-up og Musso.

Nu kommer så Ssangyong tilbage, importeret af RSA-gruppen i Norge med dansk datterselskab i Aarhus-forstanden Tranbjerg. RSA Danmark er mest kendt for Maxus-branded, men har i dag også de kinesiske mærker JAC og BYD varebiler.

Opkøbt ag KG Group

Ssangyong blev i fjor opkøbt af den store koreanske KG Group, som bl.a. arbejder i stålindustrien, i mediebranchen – samt med finansteknologi, kemikalier, retail, logistik og vedvarende energi. Inden længe vil KG også skifte brandingen af bilerne ud med eget navn.

KG købte Ssangyong af den store indiske koncern Mahindra & Mahindra, som har arbejdet på en redningsplan. Det var så her, at KG kom ind i billedet og fik ejerskabet af Ssangyong tilbage til Korea.

KG Mobility har også ambitioner om at blive konkurrencedygtig i det globale bilmarked gennem online tilkobling og udvikling af SDV (Software Defined Vehicle) baseret på integration af OTA og autonom kørsel.

Traditionel importør

Steffen Vilstrup er Country Manager for KG Mobility i Danmark, og fortæller at RSA kommer til at repræsentere KG som en traditionel importør og vil opbygge et forhandlernetværk for både bilsalg, eftermarked og reservedele. Digitale og sociale medier være en central del af den fremtidige satsning.

KG Mobilty og RSA planlægger lanceringen af en række nye bilmodeller – både elektriske og fossildrevne.

I den nærmeste fremtid lanceres fire nye køretøjer. En mellemstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i fuld størrelse, en kompakt elektrisk SUV og modellen Torres EVX i elektrisk udgave.

Fakta KG Group

Snart vil KG Mobility videreudvikle traditionelle modeller som Rexton (SUV) og pickupen Musso Grand – modeller, som har været centrale i SsangYong’s portefølje i mange år. Begge modeller vil blive lanceret i en helt ny udgave i løbet af sommeren.

Bilmærket SsangYong blev etableret i 1954, og er en af tre store bilproducenter i Syd-Korea. I dag er bilmærket kendt som KG Mobility. Selskabet har siden 1980 udviklet firehjulsdrevne køretøjer. KG Mobility ejes i dag af industrigiganten KG Group.

Bilmærket har omfattende distribution i Europa og resten af verden, og driver nu virksomhed i 126 lande.

Om RSA

RSA er en norsk europæisk bilimportør med afdelinger i 12 lande – og er den officielle distributør af KG Mobility i Danmark, Norge og Sverige.

Som et privatejet selskab med historie tilbage til 1936, har RSA skabt stærke mærker i mange markeder. Siden opstarten har mobilitet og transport været udgangspunktet gennem alle selskabets faser.

RSA har i dag hovedkontor i Drammen, og har også veletablerede kontorer i – udover Danmark – også i Sverige, Finland, Polen og Tyskland.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk