Det er 24 år siden, at René Dahlkilde gik ind ad døren hos Højbjerg Maskinfabrik, i dag HMF Group A/S – og selv om han i dag er produktchef, er samarbejde med de unge ingeniører vigtigt i udviklingen af nye produkter.

”Arbejdet med at indbygge nye EU-bestemmelser fylder også meget – og her er det godt at arbejde med folk, der kan den nyeste computerteknologi til alle beregningerne. Vi prøver også at udvikle produkter, der ikke er så tunge, men bevarer en høj løfteevne. Omvendt er det kundens behov, der er det vigtigste parameter. Vi skal jo sælge kraner, der netop løfter den eller de vægte, der kræves af kunderne, siger René Dahlkilde.

Tester til kunders behov
Man arbejder meget på at teste kraner for kunderne til deres behov.

”Det handler om ikke at gøre kranerne mere avancerede end nødvendigt – så de også er lette at betjene, siger René Dahlkilde

HMF viste på Transport 2013 bl.a. den nye HMF 2620-K, som er en storebror til HMF 2420-K, hvor motoren er skiftet ud. Både hydraulisk og elektronisk styring er ændret, så den nye HMF 2620-K på længste rækkevidde løfter optil 20pct. mere end HMF 2420-K.

Den indre styrke
Mange af komponenterne hos HMF går igen i mange konkurrenters produkter – eksempelvis Danfoss styreenhed PVG 32 med radiobetjening, men hos HMF går man skridtet videre og arbejder med at videreudvikle den indre styrke.

”På det danske marked har HMF mere end halvdelen af markedet for lastbilkraner og mere end en tredjedel af markedet for hejs,” siger René Dahlkilde.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk