20-25 procent af salget af Mitsubishis mellemklasse SUV model ASX har de seneste par år været på gule plader – nu kommer afløseren.

1,32 millioner enheder er der på verdensbasis solgt af Mitsubishis mellemklasse SUV med navnet ASX siden lanceringen i 2009.

De største markeder er USA, Europa, Australien og Kina – med 90 lande har haft den på programmet, og den er Mitsubishis tredje største succes lige nu.

20 procent på gule plader

Herhjemme har den robuste japanske bybil måske ikke været den mest populære i klassen med 95 enheder de seneste par år, hvor gulplade-andelen faktisk har været over 20 procent.

De personer, som undertegnede kender, der har kørt ASX, har været meget glade for bilen – især på grund af bilens robusthed. Et billigt bekendtskab, siger de – men så indrømmer de også, at interiøret er ret kedeligt og plast-agtigt.

Men sådan bliver det ikke med den nye ASX, der fejrer verdenspremiere på biludstillingen i schweiziske Genève i begyndelsen af marts.

Robust og genial

Robust og genial kalder japanerne selv bilen, som i Europa kun sælges i en 2-liter benzinudgave med enten 5-gear manuel gearkasse eller seks trins automatgear. Desuden kan man vælge imellem to- og firehjulstrukne udgaver.

Underligt at man ikke tilbyder en dieselmotor, når nu man er i alliance med Renault og Nissan, hvor man lige har lanceret en ny 1,5-liters dieselmotor.

Med hensyn til sikkerhed har bilen nu fået nødbremsesystem. Om den også får adaptiv fartpilot, melder den engelske pressemeddelelse ikke noget om.

Nyt lygtedesign

Eksteriøret er ændret med helt nyt design – med mulighed for LED-lygter for og bag samt tågelygter. Der er ny kølergrill og bundplader for og bag.

Interiøret er piftet op med en større otte tommer skærm. Topmodeller har Tom Tom navigationssystem, mens andre er bundet op på kundens Smartphone (SDA). På den måde kan man også blive koblet til internettet.

Har man en film på en USB stik, kan man se film – når bilen ikke kører. En app er på vej, hvor man kan hente alle mulige informationer om bilen, tank-måler og navigation til nærmeste tankstation.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk