Sidst på året lanceres en ny topmodel fra Suzuki med navnet Across i Europa – det er ikke egen udvikling, men en bil, som er udviklet af Toyota – og som også ligner en kopi af Toyota RAV-4.

Som den nye RAV-4 vil bilen også dukke op i en Plug-In hybrid udgave – en bil, som der ellers er leveringstid på hos Toyota.

David og Goliat

Men bilen er udviklet efter en overenskomst mellem de to japanske bilproducenter, som nærmest må kaldes David og Goliat, for Suzuki er en lille fabrik i forhold til kæmpen Toyota.

Across er som RAV-4 en bil, der også fås med firehjulstræk. Men den kommer sikkert også med forhjulstræk.

2,5 liter benzinmotor

Motoren er en 2,5-liters benzinmotor som basis – plus hybridsystemet, der giver bilen fine præstationer og en for biltypen pæn økonomi. Ydelsen i elmotoren er 134 kW og 270 Nm i moment. Benzinmotoren yder 136 hk og momentet er 227 Nm.

Den kører 180 km/t og kører 75 km på ren el. Emissionerne oplyses til 22 g/km efter WLTP metoden.

Usikkerhed om gulplade-udgave

Bilen er udstyret med de fleste kendte sikkerhedssystemer.

RAV-4 sælges herhjemme også som gulpladebil. Det er uvist, om Suzuki vil tillade det samme. Man har bl.a. nægtet at godkende Suzukis egen Vitara som Van.

Omfatter også Corolla

“Aftalen mellem Suzuki og Toyota er indgået for flere år siden – og sidste år udtalte de to koncerners ledelser om detaljer i planen, som bl.a. går ud på, at Toyota bygger Across til Suzuki. Vi regner med at få den til Danmark sidst på året eller i begyndelsen af 2021. Senere følger også en Suzuki-udgave af Toyotas nye Corolla model,” siger pressechef John Mogensen fra den danske Suzuki importør.

Også biler fra Suzuki til Toyota

Men aftalen er ikke envejs – faktisk har Toyota også fordel af aftalen.

“Suzuki leverer bl.a. en masse små biler til Toyota til salg på fjernøstlige markeder – så som Indien, ligesom vi også producerer små motorer på bl.a. 1,2 liter til Toyota,” siger John Mogensen.

Normalt med samarbejde i bilbranchen

Suzuki har tidligere også samarbejdet med Fiat om modeller – og Toyota samarbejder bl.a. med PSA Peugeot Citroën om flere person- og varebiler.

Toyota og Subaru deler bl.a. en sportsvogn. Og teknisk har BMW og Toyota også et tæt samarbejde. Men samarbejde i bilbranchen ses i det hele taget mere og mere – i hele verden.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk