Transportvirksomheden Give Goodwind A/S har netop fået leveret en ny sværgodstrækker.
Den nye lastbil er en MAN TGX 41.640 8×4/4 BLS og er den største lastbil MAN kan levere – og samtidig den første D38 med 640 hestes motor, der er leveret i Danmark.

Give Goodwind er specialiseret i transport af vindmøller – og det samme skal det nye køretøj bruges til.

Virksomheden har tidligere fået leveret en del nye MAN trækkere, blandt andet det mindre TGX 41.560 som blev leveret sidste sommer.

Afdelinger i hele Europa
Give Goodwind transporterer vindmøller over hele Europa og har afdelinger flere steder i Europa og beskæftiger i alt ca. 90 medarbejdere. Koncernen har mere end 60 trækkere og 200 trailere.

Den nye lastbil er udstyret med den 15,2 liter store D38 motor med 640 hestekræfter, der yder hele 3.000 Nm. Bilen har også TipMatic automatgear med Intarder og WSK Converter.

Det gør det muligt at transportere de tonstunge vindmøller – og bilen klarer en totalvægt på hele 350 tons.

Flere muligheder
Den er desuden opbygget til både at kunne køre med traditionel blokvogn samt påhængsvogn og registerkobling til at skubbe med.

For chaufførens komfort er den nye kæmpe udstyret med det store XXL førerhus samt parkeringsklimaanlæg, der giver optimal komfort, når der holdes hvil, ligesom fører- og passagersædet er med luftaffjedring, skuldertilpasning og varme.

Opbygget af Give Goodwind
Herudover er den udstyret med MAN Infotainmentpakke med integreret navigation, telefon og stor højttalerpakke.

Den nye bil er opbygget hos Give Goodwind selv – og klargjort fra MAN Truck & Bus i Esbjerg, hvor sælger Erik Christiansen har stået for leveringen.

Give Goodwind er en del af Give Sværgods koncernen, som er stiftet i 1958.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk