Nissan og alliancepartner Renault arbejder på at øge rækkevidden i deres el-biler – senest varebilen Nissan e-NV200.

Medier, som har testet de nye Nissan e-NV200 på Tenerife for nylig, understreger, at den opgraderede e-NV200 har fået en tiltrængt forøget rækkevidde efter at bilen har fået et 40 kWh batteri.

I allerbedste opsætning kan bilen køre op til 310 kilometer på en opladning i bykørsel – og ved blandet kørsel 280 kilometer.

Varebilen størst chance

Bilen, som blev testet, var den 7-sædede Evalia udgave – men blandt andet engelske blade understreger, at bilen ikke er særlig komfortabel som minibus grundet bilens hestevogns-bladfjedre, men derfor understreges der, at det er varebilsudgaven, der af den årsag har den største chance.

Vi har ikke prøvet den nye udgave med det nye batteri – men det er klart et fortrin, som kommer distribution i byerne til gode.

Den nye e-NV200 har tilnavnet 2.Zero som understreger det nye batteri – og prisen som Van er holdt på 242.000 kroner plus moms.

Hårdt dæmpet

Bilen har en topfart på beskedne 123 km/t, men man når 100 km/t på 14 sekunder takket været elbilens moment fra 0 km/t.

Man sidder jo højt i bilen og komforten er netop som i en varebil – især takket været bladfjedre bag. Men det er naturligt, da bilen er udviklet som varebil og ikke som personbil.

Bilen har en lasteevne på 1.662 kilo – og nu er der en trailervægt på 400 kg.

Letkørt med automatgear

Den forhjulstrukne bil er hurtig i byen og meget let at køre med sit automatgear.
Afhængigt af udstyrsvariant leveres Nissan e-NV200 med hightech-funktioner som eksempelvis bakkamera i farver, som gør manøvrering ved lav hastighed nemmere, Bluetooth-tilslutning, nøglefri betjening og fuldt integreret navigationssystem.

Navigationssystemet er blevet forbedret i forhold til den tidligere generation og giver førerne af e-NV200 en bedre brugeroplevelse.

Nissan e-NV200 med det opgraderede 40 kWh-batteri kan leveres i Danmark fra juni.

Fra 200- til 310 km rækkevidde

Allerede nu er der dog åbnet for de første bestillinger af specialmodellen 2.ZERO, der fås som enten 5-dørs varebil eller 7-personers Evalia-personbil.

For at afspejle reelle kørselssituationer mere præcist har den opgraderede Nissan e-NV200 gennemgået reelle forbrugstest, der viser, at kunderne på en enkelt opladning kan køre fra op til 200 km ved blandet kørsel til 310 km i bykørsel – og det svarer til en forøgelse af rækkevidden på over 60 pct. i forhold til den tidligere generation af bilen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk