Det er noget af en rekord, som japanske Toyota Motor Corporation netop har sat. Selskabet har netop afsluttet regnskabsåret, der løber fra 1. april til 31. marts, og kan se tilbage på et salgsmæssigt rekordår.

Det er i dén periode, at Toyota Motor Corporation – der ud over Toyota bl.a. også omfatter mærkerne Lexus, Scion, Hino og Daihatsu – på verdensplan har solgt i alt 10,13 mio. biler.

Foruden Hino lastbiler er Toyota stærke i salg af erhvervskøretøjer – og både Pick-up modellen Hilux og mellem-klasse varebilen Proace, som bygges i samarbejde med PSA, Peugeot Citroën, er populære i erhvervslivet.

Populære hybrid varebiler
Herhjemme skal også nævnes Toyota Sportsvan og Rav-4, der er ombyggede personbiler – men som har store markedsandele i deres respektive segmenter. Endelig skal nævnes både Auris og Yaris, der sælges i flere og flere eksemplarer  på gule plader – senest i hybridudgaver.

Tidligere var varebilen Hiace den mest solgte varebil i Danmark i 15 år – i træk. Med høje brugtpriser, og på auktioner ryger buddene højt op, når en brugt Hiace kommer under hammeren. Den ruster måske som andre biler – men den kan altid starte. Lige som Hilux, som vist i indslag i verdens mest sete bilprogram ”TopGear” fra BBC i Storbritannien.

Toyota sælger flere og flere biler på verdensplan heriblandt også i Europa, hvor salget de seneste år er steget støt. Dermed har Toyota for alvor lagt katastrofen i Japan for tre år siden med jordskælv og tsunami bag sig.

Aygo samlet nr. 1 over seks år
I Danmark markerer Toyota sig også fortsat som et af de mest populære bilmærker – godt hjulpet på vej af stærke modeller som bl.a. Aygo, Yaris, Auris, Verso (Sportsvan) og Avensis. Toyota Aygo er således den mest solgte bil i Danmark samlet set siden 2008 med over 37.000 solgte Aygo’er – som kommer i en helt ny udgave til juni.

Toyota Motor Corporation forventer at offentliggøre den officielle resultatet af regnskabsåret fra 1. april 2013 til 31. marts 2014 i løbet af maj.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk