Gennem mere end 70 år er der blevet skabt en helt speciel fortælling om Jeep med fokus på frihed, råstyrke og eventyr. Det er værdier, der fortsat appellerer til forbrugere, hvilket både genintroduktionen af mærket herhjemme sidste år vidner om.  

Salget af Van-udgaver af Jeep topper ikke statistikkerne, men det stiger støt – for der er jo tale om halv pris.

Bilernes egenskaber afspejles  gennem Jeeps særlige klassifikationssystem ‘Trail Rated’. ‘Trail Rated’ skiltet sidder kun på de versioner af Jeep Renegade og Cherokee, som kaldes Trailhawk.

Ekstremt terræn
Skiltet garanterer, at disse biler blandt andet kan klare ekstremt udfordrende terrænruter, såsom den legendariske Rubicon Trail i USA, og køre gennem ganske dybt vand, uden at mekanikken og vitale dele lider overlast.

”Vores klassifikationssystem ’Trail Rated’ blev indført tilbage i 2003 med det formål at fortælle forbrugerne om det omfattende niveau af objektive krav, der stilles til Jeep, hvad angår køreegenskaber og firehjulstræk både off-road og på vejene. Når vores Jeep modeller kommer med ’Trail Rated’ mærkatet, så er det vores garanti for, at man kan tage sin Jeep med, hvor end man ønsker, og at den klarer selv de mest barske forhold”, siger Steffen Holm, pressechef i FCA Denmark.   

Udfordrende tests
Trail ratede Jeep modeller gennemgår en række udfordrende tests i noget af verdens mest krævende terræn i alle slags vejrforhold.

Her er formålet at teste deres off-road præstationer. Helt konkret skal bilerne klare sig igennem fem kategorier. Det drejer sig om trækkraft, forcering gennem vand, manøvredygtighed, måden trækkraften kan forskydes mellem de enkelte hjul samt frihøjde.

Inden for hver kategori sikrer forskellige tests, at bilerne kan håndtere ujævne overflader, stejle vinkler og forhindringer, selv når der ikke er fast grund under alle fire hjul. I forhold til bilernes design og funktioner betyder det, at de har ekstra frihøjde, særlige terræn-støddæmpere, grovere dæk, beskyttende plader til undervognen samt specielle kofangere med mindre udhæng.

Specialister
Trail Rated er en brancheførende testmetode udviklet af Nevada Automotive Test Center og Jeep Engineering med det formål objektivt at måle off-road ydeevnen på Jeep modeller.

Gennem en kombination af både rigtige og kontrollerede feltforsøg samt computer-simulerede evalueringstest, giver metoden en ensartet, konsekvent og pålidelig måling af off-road egenskaberne.

Trailhawk versionerne har altid de mest avancerede gearkasser og firehjulstræk som standardudstyr. Firehjulstrækket er fuldt elektronisk styret, har hill-descent funktion og der kan vælges imellem flere forskellige programmer, som hjælper føreren igennem terræntyper som sne, sand og mudder.

Modeller i Danmark
I Danmark markedsføres Trailhawk versionerne til Jeep Renegade kombineret med en stærk 2.0 turbodiesel motor med 170 hk og 9 trins automatgear.

I Jeep Cherokee Trailhawk er der en 3,2 liters V6 motor med 272 hk og 9 trins automatgear. Trailhawk versionerne leveres også som Van udgaver – hvor man, udover de gode evner i uvejsomt terræn, kan glæde sig over et regulært varerum.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk