En helt ny W12-cylindret TSI motor kommer til at ligge under hjælmen af den nye SUV model fra Bentley – Bentayga.

Bentayga ventes at blive en af stjernerne på IAA biludstillingen i Frankfurt om godt en uge, og selv om mange fanatiske bilfans mener, at det er forkert at et luksusmærke som Bentley skal bevæge sig ind på SUV markedet, ventes bilen at blive en succes – i stil med Range Rover og Porsche Cayenne.

Bentayga Van
Prisen kan man kun gætte på – men et sted mellem tre- og seks mio. kr. Alt efter udstyr. Men det er jo muligt at bygge den om som Van, selv om importøren ikke vil udbyde den – men det gør de jo, når det gælder både Audi og Porsche. Så bliver prisen det halve – og så er der i hvert fald god plads til golfkøllerne eller til sejlerudstyret.

En ny YouTube Video viser, at den avancerede SUV ikke kun er beregnet til at klare ørkensand i Dubai eller bjergkørsel i Schweiz – for topfarten er beviseligt på 301 km/t, soom man kan se på bilens speedometer under testen på en lukket bane.

God kombination
Hvor mange, der vil køre så stærkt i en sådan bil, er svært at spå om – men det er rart at kunne fortælle vennerne i klubben, at man har den hurtigste SUV.

Ifølge Bentleyi Crewe mener man selv, at den har den bedste kombination af kræfter, moment og effekt i forholds til andre biler i denne lille, eksklusive klasse af biler. Det har man ikke set i SUV klassen – før nu.

Til dato har Bentley ikke produceret noget lignende – og i dag er udbuddet de aristokrotiske modeller Continental, Flying Spur og Mulsanne.

Stiftet i 1919
Bentley er i dag en del af VW koncernen – men der er ikke slækket på kombinationen af fint håndværk og dygtig ingeniørarbejde, som man har holdt i hævd siden 1919 – hvor fabrikken blev stiftet af W. O. Bentley – i næsten 100 år. Fra 1931 til 1998 var Bentley ejet af Rolls-Royce, hvorefter VW tog over, mens Rolls-Royce blev overtaget af BMW.

Bentley beskæftiger  3.800 medarbejdere på fabrikken i Crewe.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk