PSA, Peugeot-Citroën, skal fremover også bygge en kompakt minivan til Toyota – på basis af de nye Peugeot-, Citroën- og Opel trillinger.

PSA-koncernen i Frankrig har travlt. Knap nok er købet af Opel gået i orden før PSA udvider et ganske frugtbart samarbejde med Toyota.

I forvejen bygger med en kopi af Peugeot Expert og Citroën Jumpy i form af Toyota Proace – nu skal PSA så bygge en mere kompakt varebil til Toyota – på basis af Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo, der alle bygges på PSA’s fabrik i Nordvest-Spanien.

Start ultimo 2019

Toyota og PSA-koncernen har således netop annonceret, at de udvider deres succesfulde og langvarige partnerskab på det europæiske marked. Det sker fra slutningen af 2019.

PSA og Toyota begyndte deres samarbejde om varebiler tilbage i 2012 med varebilen Toyota Proace, der produceres på PSA’s fabrik Sevelnord i det nordlige Frankrig.

Siden har de to koncerner i fællesskab udviklet en helt ny generation af varebilen Proace, der blev lanceret i 2016, og som vandt Årets Varebil i Danmark 2017.

Kommer alle til gode

Samarbejdet betyder, at begge virksomheder derved kan bruge deres respektive styrker på at udvikle og tilbyde både kompakte og mellemstore varebiler i høj kvalitet i Europa på mindre omkostningstung vis, hvilket i sidste ende kommer kunderne til gode.

Ifølge planen deltager Toyota i både udviklingen af og i den industrielle investering i den nye fremtidige varebil – det vil sige, at de skal være med til at betale de omkostninger, som PSA har haft med at udvikle de tre varebiler.

Det er godt at kunne dele sine udgifter med så mange som muligt – og samtidig udnytte produktions-apparatet fuldt ud.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk