Kia’s chefdesigner siden 2006, tyske Peter Schreyer (59 år) er som den første ikke-koreaner blevet udnævnt til præsident for Hyundai-Kia Group i Korea. Der er nu tre præsidenter i koncernen, oplyser Automotive News.

Ikke mindst på biludstillinger er han kendt for altid at gå i sort jakkesæt og bære sorte Phillippe Starck briller.

Peter Schreyer skal fortsætte med at være Kias chefdesigner, men ventes at blive inddraget i større opgaver for koncernen, der ligger på top-5 blandt verdens største bilkoncerner.

Et scoop for Kia
Det var lidt af et scoop for koncernen at få den tyske designer fra Bayern til at skifte fra VW Group, hvor han stod bag succes’er som Golf IV, Eos, New Beetle, Audi TT og VW Passat.

Siden har han løftet Kia’s design fra at være mere kønsløst til at være blandt de skarpeste overhovedet. Tiger-næsen, som mange kalder de nye Kia-bilers front-design, betyder, at man kan kende en Kia på lang afstand – modsat biler fra moderselskabet Hyundai, der i sin tid overtog skrantende Kia.

Kia sælger dog fortsat mindre end Hyundai – i 2013 er målet 2,75 mio. enheder, hvor Hyundai forventer at forbedre 2012 salget på 4,29 mio. enheder – ifølge koncernens finanschef, CFO Lee Won Hee.

Carens MPV i 2013
Schreyers nye linje blev indledt med den seneste udgave af Sportage – efterfulgt af den nye C’eed familie, Picanto og Rio. Næste år kommer Carens MPV-modellen, der havde verdenspremiere på biludstillingen i Paris i efteråret.

Af andre modeller kan nævnes luksusmodellen Optima og sports-modellerne K7 og Quoris.

Varebiler måske det næste
En egentlig varebil har han p.t. ikke haft fingrene i. Modellen Pregio sælges ikke længere i Europa – men med den succes, som hans tidligere arbejdsgiver VW Group har med deres erhvervskøretøjer, er det mere end tænkeligt, at der vil dukker en avanceret varebil op.

Herhjemme sælges både Sportage, Soul, Venga, Rio, C’eed og Pro C’eed som gulpladebiler – næste år kommer Carens også som Van.

Kia er det eneste bilmærke herhjemme, som giver 7 års fabriksgaranti – eller 150.000 km. De første tre år dog uden begrænsninger.

Fakta Peter Schreyer:
Peter Schreyer, 59 år, er født i Bayern og studerede på Fachhochschule München (Industrie Design) før han kom til Audi i 1978.

Året efter fik han en industriel designpris og vandt Audi Scholership, som gav et ophold på Royal College of Art i London i 1979 og 1980 (Transportation Design Studies). Herefter gik turen tilbage til Audi. I 1991 kom til Audis designcenter i Californien, og kom tilbage til Tyskland året efter.  I 1993 kom han til Volkswagen Group Design – og fik igen en tysk designpris i 2003.

Efter skiftet til Kia var han rundt i koncernens designcentre – først Frankfurt – og siden i Los Angeles, Tokyo og koreanske Namyang.

I 2007 blev han udnævnt til æresdoktor ved Royal College of Art i London- kun som den tredje bildesigner nogensinde. De to første var Sergio Pininfarina og Giorgetto Giugiaro fra Italien.

I 2011 var han med i gruppen, der blev hædret som ”Men of the Year” af det britiske bilmagasin Top Gear.
Han er gift og har to børn.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk