23 årige Alexander Staun vandt forleden den danske afdeling af chaufførkonkurrencen Scania Drivers Competition – og skal til finalen i Södertälje.

Alexander Staun er med sine 23 år den yngste chauffør i Scanias traditionsrige chaufførkonkurrence, og han slog den regerende europamester Lars Søndergaard – og Alexander kom endda med på et afbud.

På tredjepladsen kom vinderen fra 2012, Brian Poulsen.

12 var i den danske finale

I den danske finale, som blev afviklet i forbindelse med åbent hus i Ishøj, dystede i alt 12 finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, tekniske øvelser og førstehjælp.

I finalens sidste runde kørte Alexander og Lars lige op i den svære manøvredisciplin ’Knock the King’, der kræver en rolig, effektiv kørsel og overblik bag rattet.

Mens Lars havde besvær med én af de bagerste kegler, havde Alexander ingen problemer undervejs, og i overbevisende stil kunne Alexander sikre sig danmarksmesterskab i Scania Driver Competitions.

Opfordret af sin coach

Det var den unge chaufførs driver coach fra Scania Danmark, Henrik Holm, der opfordrede Alexander til at tilmelde sig konkurrencen.

”I forbindelse med en af mine coaching-samtaler spurgte Henrik, om jeg havde tilmeldt mig Scanias chaufførkonkurrence – han mente nemlig, at jeg kunne klare mig godt. Så snakkede jeg lidt med Lars Søndergaard, som jeg kører med ind imellem. Han syntes også, det kunne være sjovt, hvis jeg var med. Jeg tilmeldte mig derfor til den indledende FMS-runde for at se, hvordan jeg ville klare mig i forhold til de andre deltagere,” siger Alexander Staun.

Røg ud i første omgang

Over fire uger blev Alexanders kørsel analyseret og sammenlignet med de andre FMS-deltagere, og her måtte Alexander se sig placeret på en niende plads – og dermed én placering fra at gå videre til de regionale finaler.

Et afbud fra en anden deltager betød dog, at Alexander igen var med i konkurrencen, og med sejren i weekenden sætter han en tyk streg under sine evner som lastbilchauffør.

Finale på fabrikken

”Jeg er rigtig glad over min sejr. Det var fedt at køre lige op mod Lars i finalen. Jeg kender jo Lars og konkurrerede mod ham til regionalfinalen i Herning, hvor han slog mig, så jeg ved godt, hvor dygtig han er, siger Alexander.

Som dansk vinder skal Alexander Staun den 23.-25. maj 2019 repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje mod 27 andre lastbilchauffører.

Her bliver der noget at køre om, for den samlede vinder belønnes nemlig med en fabriksny Scania-lastbil til en værdi af 750.000 kroner.

Fakta om Alexander Staun:
• 23 år og uddannet lastbilchauffør
• Interessen for lastbiler kommer fra hans bedstefar og onkel, som han kørte med som barn
• Alexander har selv kørt lastbil siden han var 18 år
• Han kører forskellige former for transport i det jyske
• Til dagligt kører han en Scania S 500 hos Niels Hansen Transport

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk