Den amerikanske hær, US Army, vil også være grønne (ud over uniformen) – og har valgt at teste en brint-elektrisk Chevrolet pick up fra General Motor i 2017. Her skal det vise sig, om bil og teknik kan klare de udfordringer, som US Army stiller til sine køretøjer.

Bilen ser barsk ud i sit army-design. Chevrolet Colorado ZH2 er den mest ekstreme off-road’er, der hidtil er vist med brint-el-teknologi.  

Det er GM’s udviklingsafdeling for brint-teknologi, der har udviklet bilen sammen med AUSA, Assosiation of the United States Army.

Forstærket overalt
Bilen er knap to meter høj og lidt over to meter bred. Den er bygget over et forlænget pick-up chassis og forstærket på alle leder og kanter. Den kører på 37 tommer hjul i forbindelse med en særdeles speciel affjedring – så den kan klare de fleste udfordringer i terrænet.

Bilens brændcels-celle-unit er aftageligt, så det kan bruges til andre fjernere liggende opgaver end at bringe bilen frem – steder, hvor der ikke findes strøm.

GM har samarbejdet med “U.S. Army Tank Automotive Research, Development and Engineering Center (TARDEC)” udviklet den særlige Chevrolet fra kontrakten blev indgået til præsentationen af concept-bilen på under et år.

GM forsætter test i 2017
GM arbejder intenst for at udvikle specielle teknologier for mange anvendelser – inklusive militære. Yderligere tests vil fortsætte på GM’s Milbrook testbane i Michegan frem til begyndelsen af 2017, hvor bilen bliver overdraget til US Army for yderligere et års test i felten.

”Chevrolet Colorado ZH2 er et godt eksempel på GM’s tekniske og designmæssige viden i forbindelse med udviklingen af en off road køretøj, som er skræddersyet til en række potentielle kunder,” udtaler Charlie Freese, Executive Director for GM’s brint-aktiviteter.

I løbet af næste år forventer man hos GM at lære af US Army, hvad grænserne er for en bil med brint som drivkraft kan klare, når man tester den under ekstreme forhold.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk