Krisen i transportbranchen har været hård og langvarig – men krise eller ej, så har Scanias forhandlerorganisation oplevet stigende aktivitetsniveau på stort set alle sine anlæg i de seneste måneder.

Fremgangen har ialt betydet ansættelse af mere end 20 nye mekanikere på værkstederne.

Det sker efter en lang periode med faldende aktivitetsniveau, hvor kunderne har været tilbageholdende med værkstedsbesøgene.

Siden nytår er der kommet markant mere gang i efterspørgslen på service og reparation på Scanias egne værksteder, og det har ikke kun ført til udvidelse af medarbejderstaben, men også udvidelse af værkstedskapaciteten gennem længere åbningstider.

Øget salg af værkstedstimer
”Vi har siden nytår ansat yderligere syv mekanikere fordelt med fire i Ishøj og én i henholdsvis Frederikssund, Holbæk og Sorø. I Sorø udvider vi fra  5. august åbningstiderne til kl. 7-18 mandag til torsdag og kl. 7-15 om fredagen. Det svarer til over 12 timer ekstra om ugen, siger regionschef Henrik Mortensen, der er ansvarlig for driften af Scanias værksteder øst for Storebælt.

Baggrunden for at ansætte flere mekanikere og udvide åbningstiderne er et stigende salg af værkstedstimer på ca. 2,5 procent målt i forhold til samme periode i fjor.

Flere nyansættelser
Effektiviteten på værkstederne øst for Storebælt  er steget med næsten fem procent i samme periode, men også på Scanias jyske værksteder er der markant mere gang i den både på bus- og lastbilsiden.

”I Holstebro har vi udvidet med en erfaren busmekaniker, hvilket har givet meget positiv respons fra vores vestjyske buskunder, siger Flemming Laasholt, der er regionschef for Scanias region Nord.

I Herning er der kommet to nye mekanikere ud over dem, der flyttede med i forbindelse med flytningen af aktiviteterne fra Silkeborg i efteråret 2012. Samtidig er en lærling netop blevet udlært og fortsætter som svend, hvorefter der ansættes en ny lærling.

Søger efter mekanikere
Det samme gælder i Horsens – og i Randers er der ansat en ekstra mekaniker, og en ny lærling begynder efter planen den 1. august.

”Åbningstiderne i Herning udvides til kl. 7.30-17.30 mandag-torsdag og kl. 7.30-16.00 om fredagen, mens Hobro udvider åbningstiderne til kl. 7-18 mandag-torsdag og kl. 7-17 om fredagen. I Randers udvider vi åbningstiden fra kl. 7.30-17 på alle fem hverdage, siger Flemming Laasholdt.

På Scanias anlæg i Aarhus er der også kommet godt gang i hjulene. Efter flytning af aktiviteterne fra Silkeborg i efteråret i fjor, er der siden nytår udvidet med tre hydraulikfolk, tre opbyggere og tre mekanikere – og Aarhus-anlægget søger desuden efter yderligere to mekanikere.

1.600 værkstedstimer mere
”Midt i august giver vi åbningstiderne i Aarhus et nøk mere. Mandag-torsdag udvider vi til kl. 7.30-20, om fredagen til kl. 7.30-18 og på lørdage til kl. 7.30-14, siger Flemming Laasholdt.

I Scanias region Syd, der omfatter Fyn og Sydjylland, er der dog knap så meget fart i nyansættelserne.

”Efter flytning af Scanias aktiviteter fra Grindsted var vi ved årets start 10 mekanikere færre end i 2012. Alligevel har vi i regionen solgt over 1.600 værkstedstimer mere end i samme periode i fjor. Det skyldes bl.a. fire procent højere effektivitet på værkstederne. Vi har siden årsskiftet ansat fire nye mekanikere i regionen, og vi forventer at kunne ansætte yderligere to efter sommerferien, så vi er fortrøstningsfulde,  siger regionschef Brian Pedersen.

Scania beskæftiger i øjeblikket 295 mekanikere på sine 17 værksteder fordelt over det meste af Danmark. Dertil kommer cirka 120 mekanikere hos de to private forhandlere Stiholt i Nordjylland og Nyscan i Hovedstadsområdet, Sydsjælland samt Lolland-Falster.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk