Glem fragtfly og kurérbiler – ingen er så suveræn til logistik som Julemanden. Han skal nå at flyve en rute på 178 mio. km. på sin kane, aflevere cirka 667 mio. pakker til søde børn, som bor i 156 mio. hjem rundt omkring på Jorden.

Altså cirka et besøg i 1.400 hjem pr. sekund – i gennemsnit. Har børnene ikke været så søde, får de ifølge overleveringen et stykke kul – så kan de forbedre sig til næste jul.

Ned gennem skorstenen
Hvert sted, Julemanden stopper op, skal han parkere kanen på taget og kravle ned gennem skorstenen med sin sæk med gaver, spise kager og drikke varm kakao, der er sat frem til ham. Ikke underligt, at han er så stor. Bagefter tilbage op gennem skorstenen og af sted med kanen til næste adresse.

Julemanden begynder sit arbejde kl. 9 i hver eneste tids-zone. Så han har kun 31 timer til at klare arbejdet – selv om vinder tid ved at krydse tids-zoner. Det betyder, at han skal klare en fart på 5,8 mio. km/t.

500.000 tons gaver
Til sammenligning flyver en af NASA’s sparce-shuttle’s kun 6.304 km/t – så selv om han kombinerer kanen med hurtige fragtfly i luften og hurtige biler på landjorden, rækker det ikke. Hastighedsrekorden på jorden er p.t. cirka 1.400 km/t.

Gaverne som de 667 mio. børn får af Julemanden, vejer i omegnen af 500.000 tons – så der må være tale om en specialbygget kane. Der skulle i hvert fald adskillelige fragtfly til at hjælpe – for en række containerskibe ville være for længe om det. Kanen skal også have noget af et spand af rensdyr for at trække læsset.
Jo – når det kommer til logistik, er der ingen, der overgår julemanden. Ho, ho, ho.

(Foto: Mercedes-Benz)

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk