Salget af både last-, vare- og personbiler er faldet drastisk de seneste måneder – og en undersøgelse viser, at de fleste udskyder nykøb på grund af Corona-krisen.

Faktisk tager hver anden bilkøber et år mere i deres nuværende bil, viser undersøgelse blandt 2.408 bilejere.

Foråret plejer at være et særdeles populært tidspunkt at shoppe bil på. Men sådan forholder det sig ikke i år.

Venter på klarhed

”At så mange potentielle bilkøbere bogstavelig talt parkerer deres køb af ny bil skal selvfølgelig ses i lyset af coronakrisen, som skaber privatøkonomisk usikkerhed hos forbrugerne. Bilkøberne vælger i stedet at se tiden an og holde sig likvide, hvilket er meget forståeligt. Vi tror på, at bilsalget snart løfter sig, da vi inden længe har mere klarhed omkring Corona-situationen,” siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn, der står bag undersøgelsen.

Ifølge Applus Bilsyn-undersøgelsen venter hver tredje bilkøber stadig at købe ny bil i år. Cirka hver tiende vil købe en brugtbil i stedet for en ny.

Laveste salg siden 2010

De Danske Bilimportører oplyser, at der i april 2020 blev indregistreret 37 procent færre personbiler – i alt 10.201 færre – sammenlignet med april året før.

Tallet er det laveste siden februar 2010, hvor Danmark stadig var ramt af finanskrisen.

I årets første fire måneder indregistrerede bilforhandlerne 59.059 nye personbiler, hvilket er 28,4 procent færre end i samme periode af 2019.

Ser dog stigende interesse

”Pandemien har sat sit aftryk på bilsalget og danskernes forbrug. Når det er sagt, ser vi en stigende interesse, både i butikkerne og virtuelt, så tendensen er positiv, om end på lavt niveau – de kommende par måneder bliver interessante,” siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Elbilsalget gik forrygende i årets første fire måneder, hvor det steg med 71 procent fra 1.048 solgte elbiler i januar-april 2019 til 2.512 elbiler i samme periode i år.

Køb nu og tjen penge

Men også her har coronakrisen sat ind. Elbilsalget i april falder med 18,6 procent sammenlignet med april sidste år.

”Overvejer man stadig at købe ny bil, så er der én god grund til at købe den nu. Med et vigende salg kan man måske være heldig og gøre en god handel,” siger Per V. Rasmussen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk