(LYON)

VW Transporter kan nu smykke sig med titlen ”Van of the Year 2016” – Årets Varebil i Europa. Afsløringen foregik på det pompøse Chambre de Commerce i Lyon i Frankrig – i forbindelse med transportmessen Solutrans.

VW Transporter T6 for generation seks opnåede 98 point foran Fiat Doblò, der fik 68 point. Nummer tre blev VW Caddy.

Juryen består af 24 journalister fra fagblade i hele Europa plus Rusland.

Tredje gang for Transporter
Det er tredje gang, at VW Transporter vinder. Første gang var i 1992 for Transporter T4 – det første år, prisen Van of the Year blev uddelt – senest var i 2005 for T5.

Blandt kriterierne for at vinde titlen er, at producenten sikrer en forbedret standard – og bidrager til et bedre miljø og øget sikkerhed i trafikken. Det har VW Transporter T6 gjort. Det skal bemærkes, at motorerne til T6 ifølge VW ikke er omfattet af ”Diesel Gate” skandalen.

Prisen blev overrakt af juryformand Jarlath Sweeney, Irland, til chefen for VW Nutzfahrzeuge, Dr. Eckhard Scholz.

Pick-Up pris til Nissan
Også prisen Pick-Up of theYear 2016 blev uddelt i aften. Den gik til Nissan Navara NP300,  der opnåede 80 point foran foran Mitsubishi L200 med 47 point og Ford Ranger med 39 point.

Prisen uddeles ikke hvert år, da antallet af nye pick-up biler hidtil har været begrænset – interessen for denne type biler er dog øget de senere år. Men det er kun tredje gang, prisen uddeles siden 2009. Tidligere har VW Amarok og Ford Ranger i seneste udgave vundet prisen.

Nissan vinder bl.a. prisen for nytænkning af den ellers ganske konservative opfattelse af en pick up. Med den nye Navara har man kombineret pick-up- og cross-over opfattelse. Det har bl.a. betydet bedre komfort på landevejen og samtidig bedre off-road egenskaber.

Prisen blev overrakt af Jarlath Sweeney til vicepræsident for Nissans varebiler, Philippe Guérin-Boutaud, og chef for Nissans varebiler i Europa, Ponz Pandikutira.

Truck-pris til Iveco
Truck of the Year prisen 2016 var meget tæt. Her vandt Iveco EuroCargo med 101 point foran Renault Trucks C-serie, der fik 98 point.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk